Geachte leden van de Cavalier Club Nederland,

 Ik ben al vanaf het begin van onze vereniging, op verschillende manieren, betrokken bij ons ras en onze vereniging. Eigenlijk was ik niet van plan om nog in het bestuur zitting te nemen, maar ik kan U uitleggen waarom ik toch deze keuze heb gemaakt.

De laatste tijd ligt onze rashondenfokkerij ontzettend onder vuur. Het geeft het idee dat er een sterke lobby tegen de rashond op gang is gekomen en helaas wordt er in de media door deze groep erg gescoord door het  geven van alleen zeer negatieve berichtgeving over onze rashonden.

Een groot probleem is dat de invloed van deze groep zo groot is dat er nu met zelfs 12 zogenaamde kortsnuitrassen niet meer gefokt kan worden. Ik denk dat dit nog maar het topje van de ijsberg is en dat we nog veel andere  zaken in de toekomst kunnen verwachten.

Omdat de rashondenfokkerij me zeer na aan het hart ligt en natuurlijk in het bijzonder de Cavalier King Charles Spaniel wil ik toch graag in het bestuur mijn steentje bijdragen als bestuurslid betreffende deze problematiek.

Voorlopig is dit natuurlijk een interim-functie tot de eerstvolgende ledenvergadering, waar ik me dan officiëel als bestuurslid beschikbaar zal stellen.

Vriendelijke groeten…………….Wil Schrander