Dat belooft nog wat te worden in Heusden

 


 HEUSDEN - Is Theo van Loon helemaal van de wap? De Heusdense caféhouder houdt 2 oktober een hondenbuffet ter gelegenheid van de tweede verjaardag van zijn hond Kareltje. Hopelijk honderden honden schuiven dan aan voor kip met boontjes. Op een bedje van pasta.

Eén ding wordt snel duidelijk aan de stamtafel van Brouwcafé Kareltje. Theo van Loon, ook eigenaar van de naastgelegen Stadsherberg Kareltje, is wel goed maar niet gek. Oké, hij heeft zijn zaken genoemd naar zijn Cavalier King Charles-spaniël. En hij serveert hondenmaaltijden: elke viervoetige bezoeker krijgt water mét een bakje hondensnacks.

Honderd honden
Hij is ervan overtuigd dat het druk gaat worden. „De Cavalierclub komt sowieso. Dat zijn er al zestig. Ik hou rekening met een paar honderd honden.”

Hoe gaat zo’n hondenbuffet er uitzien? „De kramen van de brocantemarkt een dag eerder blijven staan, alleen worden de planken verlaagd tot hondjeshoogte. Daar komen tafelkleedjes op, servetjes, slingers. En natuurlijk de etensbakjes.” Het wordt dus niet zo’n dierentuinbacchanaal, waar bavianen of olifanten er binnen een minuut een grote bende van maken. „Maar ik sluit niet uit dat ze bij elkaar de kip van het bord eten.”

Lees het hele interview in het Brabants Dagblad van vrijdag 23 september.

Ook op Facebook heeft Theo van Loon melding gemaakt van deze verjaardag.. ..  Voor alle duiidelijkheid: CAVALIERS HOEVEN ZICH NIET AAN TE MELDEN of IN TE SCHRJVEN VIA FACEBOOK.

kareltje viert feest